www.krasnevanoce.cz

ŠTĚDROVEČERNÍ VEČEŘE

ŠTĚDROVEČERNÍ VEČEŘE

Kapr namodro nebo jinak? Pošlete své recepty a získejte tyčový mixér...

Bramborový salát podle tohoto předpisu si děláme nejen na Štědrý den, máme ho totiž moc rádi. Množství neudávám záměrně, někdy tam je více brambor, někdy více zeleniny, jak to zrovna vyjde… Potřebujeme:bramboryvajíčkamoravanku (zeleninová směs do salátu)okurkyšunkutatarkumajonézusůlpepř Úplně nejdřív ze všeho si dám, společně s mými pomocníky a milými kuchtíky, vařit omyté brambory a vajíčka. Tentokrát jsem dala vařit skoro plný pětilitrový hrnec hned ráno, kolik brambor bylo na váhu netuším.…
Ingredience: 4 porce kapra 100g anglické slaniny70g másla20ml smetanysušená šalvějmletý pepřpetrželkasůl Postup přípravy: Kapra si očistíme, omyjeme, osolíme a z vnitřní strany opepříme.Na obou bocích nařízneme příčné zářezy, do kterých vložíme plátky anglické slaniny. Poté rybu posypeme šalvějí a dáme péct v pekáči vymazaném máslem. Jakmile bude kapr upečený, do výpeku nalijeme smetanu, povaříme a nakonec vše zasypeme sekanou petrželkou. Tip: Smetanu nedáváme studenou z ledničky, aby se nezdrcla.

DO VÁNOC ZBÝVÁ