www.krasnevanoce.cz

Vanilkové rohlíčky, které zvládnou hravě děti

Ingredience:

Těsto:
280g hladké mouky 
80g moučkového cukru
200g másla 
80g vlašských ořechů 
2 vaječné žloutky

Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup výroby těsta:

Předem si z ledničky vyndáme máslo, aby změklo. Najemno si umeleme ořechy.

Připravíme dětem všechny ingredience a necháme je, aby vytvořily těsto. Jsme v naprostém klidu, sice nadělají trochu větší nepořádek, ale budou opravdu šťastné, dobrou půlhodinku hezky zabavené a v neposlední řadě se skutečně zapojí do předvánočních příprav...

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň půl hodinky uležet v lednici. Děti pošleme do koupelny pořádně umýt a převléknout se. Mezi tím si zvládnete uklidit kuchyň :))).

Uleželé těsto vyndáme z ledničky a necháme děti tvarovat malé rohlíčky, které pokládají rovnou na plechy vyložené pečícím papírem. Množství tohoto těsta je asi na 2 plechy, záleží na tvaru rohlíčků, které se zrovna povedou... Než děti dodělají rohlíčky, nezapomeneme si zkontrolovat koupelnu, protože ta vypadá podobně, jako před chvílí kuchyň, akorát místo mouky a ořechů je všude voda s mýdlem :))).

Předehřejeme si troubu a pečeme při 180 stupňů dorůžova, cca 15 min.

V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr s vanilkovým a ještě horké upečené rohlíčky ve směsi obalujeme.

Standardně bychom je měli nechat v teple uležet a druhý den skladovat, ale připravíme se na variantu, že děti včetně tatínka rohlíčky bez našeho vědomí do druhého dne snědí, tedy určitě budeme dělat minimálně ještě jednu várku :))).

Užíváme si předvánoční náladu a vůbec, ale vůbec se nestresujeme :))).

Maminka Simona

Soutěž

Vítězkou fotosoutěže 2015 o nejkrásnější vánoční stromeček se stává:

Romana Brabcová

Výhru obdrží do týdne :)

Další výsledky soutěže naleznete v sekci Výsledky fotosoutěže o nejkrásnější vánoční stromeček 2015

Redakční rada dne 24. 1. 2016 rozhodla diskvalifikovat 2 soutěžící, kteří podváděli.

DO VÁNOC ZBÝVÁ