Vytisknout tuto stránku

Medové perníčky II od Lenky

Suroviny:

650g hladké mouky
220g moučkového cukru
40g másla
3 vejce
1 vanilkový cukr
4 lžíce medu
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku

poleva na perníčky

Postup:

Rozehřejeme tuk. Přidáme polovinu cukru, med a vejce. Vše důkladně promícháme.

Na vál nasypeme zbytek cukru, mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření do perníku a vše promícháme.

Do sypké směsi postupně přidáváme tekutou směs. Těsto důkladně propracujeme a necháme 24 hodin odpočinout v ledničce.

Těsto vyválíme na 3mm a pomocí kovových vykrajovátek vykrajujeme různé vzory. Vykrájené kousky pokládáme na plech a pečeme na 180°C 10-12 minut. Po vychladnutí Perníčky zdobíme polevou.

Recept a fotografie nám zaslala Lenka Ugrinová