Vytisknout tuto stránku

Mocca oválky

Ingredience:
 
Těsto: 
30 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
5 dkg ořechů
2 žloutky
1 lžička rozpustné kávy ( prášek )
 
Krém:
250 g másla
10 dkg moučkového cukru
trochu rozpustné kávy  ( prášek )
 
Poleva:
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody
 
Postup přípravy:
Hladkou mouku a moučkový cukr si proseju na stůl, přidám mleté ořechy, kávu , povolené máslo a žloutky. Vše zpracuji na hladké těsto, které nechám v chladu odpočinout.
 
Těsto vyválím a vykrajuji oválky, které kladu na plech vyložený pečícím papírem. Peču ve středně vyhřáté troubě než zrůžoví na 180 °C  asi 10 minut.
 
Příprava polevy -  proseju si cukr, přidám citronovou šťávu a horkou vodu a míchám do zhoustnutí.
 
Polovinu oválků si nazdobím polevou a po úplném zaschnutí ještě pomocí párátka namaluji čokoládovou polevou písmeno  "M" .
 
Příprava krému -  do misky si proseju moučkový cukr, přidám trochu rozpustné kávy a změklé máslo.  Vše důkladně vyšlehám.
 
Nakonec oválky slepím krémem. Na suchý oválek namažu krém a přilepím vrchní nazdobený díl s polevou.

Lenka Chládková