Vytisknout tuto stránku

Linecká srdíčka s marmeládou

Ingredience:

600g hladké mouky
400g másla nebo jiného tuku
200g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 žloutky

Na dohotovení:
rybízová marmeláda
moučkový cukr a vanilka na obalování

Postup přípravy:
Mouku prosejeme na vál, potom prosejeme i moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo a žloutky.  Vše zpracujeme na hladké, vláčné těsto.

Toto těsto se dá připravit i v elektrickém šlehači. Já ho takto připravuji. Do nádoby na šlehání vložíme změklé máslo, cukr s vanilkou a třeme. Pak přidáme žloutky a našleháme. Mouku prosejeme na vál, na ni si vyklopíme směs z misky a vše zpracujeme.  Jde to lépe, než celé dělat ručně, protože je to velká dávka těsta.

Hotové těsto zabalíme do folie a uložíme do druhého dne do chladu.

Druhý den těsto rozválíme, vykrajujeme plná srdíčka a srdíčka s otvorem. Klademe je na plech na pečící papír. Pečeme ve střední troubě -  asi 180°C dokud nezrůžoví.

Srdíčka slepujeme marmeládou, plné srdíčko potřeme a přiložíme srdíčko s otvorem.  Nakonec obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Hotové cukroví uložíme do krabice.

Linecké cukroví je u nás doma velice oblíbené, proto taková větší dávka, kdo chce, může si udělat z poloviční dávky.

Lenka Chládková