Vytisknout tuto stránku

Stříkané linecké rohlíčky

Tyto výborné rohlíčky jsou velice křehké. Jsou promazané marmeládou a máčené v čokoládové polevě, ale výborné jsou i suché.
 
Ingredience:
460g hladké mouky
360g Hery
110g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
 
Na dohotovení:
rybízová marmeláda
čokoládová poleva
 
Postup přípravy:
Do misky proseju moučkový cukr, přidám vanilkový cukr, změklou Heru a důkladně našlehám. Potom přidám žloutky  a znovu vyšlehám. Nakonec přidám nahřátou hladkou mouku (nahřeju ji asi minutu v mikrovlnné troubě), kterou rychle zapracuji do připravené hmoty.
 
Hotovým těstem ihned plním cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou. Těsto stříkám na připravený plech vyložený pečícím papírem. Já jsem dělala rohlíčky, ale každý si může udělat tvary podle sebe.
 
Peču ve středně vyhřáté troubě na 160°C než zrůžoví.
 
Po vychladnutí slepím marmeládou dva k sobě, pracuji opatrně, jsou křehoučké a snadno se lámou. Konce namáčím do čokoládové polevy.
 
Maminka Lenička