Ingredience:
750ml vody nebo slabého čaje
200g cukr krupice
3ks pomerančů
1ks citronu
2ks hřebíčku
jeden kousek celé skořice
500ml červeného vína
20ml rumu
Postup přípravy:
Připravíme si hrnec a do něho nalijeme vodu nebo čaj, přidáme cukr. Dobře omyjeme ovoce, ze dvou pomerančů a poloviny citronu nastrouháme kůru, přidáme skořici, hřebíček a vše 5 minut povaříme.
Pak přecedíme do jiné nádoby, přidáme víno, dáme vařit na plotnu. Pozor, nápoj je hotov těsně před bodem varu.
Odstavíme, přidáme štávu z pomerančů a citronu, přidáme rum a zamícháme.
Hotový punč naléváme do teplého skla, aby nepopraskalo. Pěkně si pošmákněte, je to dobrota :).